Bu bitkiler görünüşleriyle evinize renk katarken, soluduğunuz havayı da birçok zararlı maddeden arındırarak temizliyor. NASA'nın yapmış olduğu bir araştırmanın sonucuna göre evinizin havasını her anlamda değiştirecek süper bitkiler. 👇
1. Nephrolepis Exaltata v. Bostoniensis (Aşk Merdiveni)

Yazın bazen günde iki kere sulanmalı, sonbahar ve ilkbaharda haftada iki-üç günde bir, kışın ise haftada bir ya da iki defa sulanmalıdır. Ayrıca havası kuru olan bir bölgede yaşıyorsanız yazın yapraklarına su püskürtmeniz bitkiye yarar sağlayacaktır.
2. Sansevieria Trifasciata (Paşa Kılıcı)

Genellikle daha kuru şartlarda büyür ve güneş ışığı ister. Yeterince büyüdüğünde ve sağlıklı şartlarda yetiştiğinde çiçek açan bu bitki, benzen, formaldehit, trikolroetilen ve ksileni havadan uzaklaştırır.
3. Chamaedorea Seifrizii (Bambu Palmiyesi)

Ancak az ışık alan ortamlarda da yetişebilir. Bakımı çok zaman ve emek gerektirmez. Toprağının üstü kuruduğunda oda sıcaklığındaki içme suyuyla sulayabilirsiniz.
4. Aloe Vera

Bitkinin yaprağında bulunan sıvıda yaraları iyileştirme, anti bakteriyel ve antienflamatuvar etkiye sahip vitaminler, enzimler, aminoasitler ve diğer birleşenler mevcuttur. İyi güneş alan ve özellikle akşam hafif esintinin olduğu yerleri seven aloe vera, on derecenin altındaki sıcaklıkta tutulmamalıdır. Sulama işlemi toprağı kurudukça yapılmalı ve yapraklarına su gelmemesine özen gösterilmelidir.
5. Spathiphyllum (Barış Çiçeği)

Gölgede yetiştirilmeli ve aşırı sulamadan kaçınılarak toprağı sürekli nemli olacak şekilde su verilmedir. Yalnız havaya hoş bir kokunun yanında polen de yayacağından odanızı barış çiçekleriyle doldurmamaya özen göstermelisiniz.
6. Dracena Spp (Drasena Bitkisi)

Kırktan fazla türe sahip olan drasena bitkisi eviniz ya da ofisiniz için harika bir seçimdir. Üstünde beyaz, krem ya da kırmızı çizgileri olan uzun, geniş yapraklı bir süs bitkisidir.
Yaz aylarında on-on beş günde bir, kış aylarında ise yirmi günde bir sulanması gereken drasena, doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalı ve aşırı sulamadan da kaçınılmalıdır.
7. Chlorophytum Comosum (Kurdele Çiçeği)

Kurdele çiçeği evde yetiştirilmesi en kolay bitkiler arasındadır, ki bu da onu çiçek yetiştirmeye yeni başlayanlar için harika bir seçim yapar.
Aydınlık ortamları seven ama doğrudan güneşi sevmeyen kurdele çiçeği, yaz aylarında haftada en az iki kere, kış aylarında ise soğuktan korunarak haftada bir kere sulanmalıdır.
8. Chrysanthemum Morifolium (Krizantem)

Her kış yaprakları kuruyan ve ilkbaharda yeşillenen krizantem, hoş kokusu ve renkli çiçekleriyle oldukça sevilen bir bitkidir. Bol güneş alan ortamları seven krizantem doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Verilen su miktarı kış aylarında azaltılmalı ve oda sıcaklığında olmalıdır.
Çiçekçilerde oldukça ucuza satılan ve popüler olan bu bitki, çiçek açtıktan sonra dış mekanlara da ekilebilir.
Kategori
Ekoloji